נניח שאתה מעוניין ללמוד פסנתר אבל אין לך כל ידע קודם בקריאת תווים או במוזיקה בכלל. אל דאגה.
ללמוד קריאת תווים הוא לא החלק הבעייתי, ולרוב הוא לא לוקח יותר מכמה שבועות. מה שבאמת דורש הרבה עבודה הוא התרגול, שבו תצטרכ\י להשקיע זמן ומאמץ רבים. אם אתם חושבים שיש לכם זמן, כוח ורצון ללמוד פסנתר ולהשקיע, קריאת תווים ולימודים בכלל בוודאי לא תהווה עבורכם מכשול. דבר ראשון, בלימודי מוזיקה אין כזה דבר "מאוחר מדיי", מטבע הדברים, מי שעובד מגיע לתוצאות. אם יש לך מספיק רצון, כוח וזמן, תצליח\י להתגבר על המכשול הזה.יש גילאים שאם תתחיל ללמוד בהם, כנראה שפסנתרן עולמי לא תהיה , אבל אין שום סיבה שאם תשקיע ותלמד, לא תתקדם ותגיע להישגים נאים.
מספר קושיות שיעלו אצלך קרוב לודאי.
1. אני רוצה להתחיל לנגן, אבל אין לי בבית פסנתר/כלי להתאמן
אפשר לחכות קצת עם קניית הפסנתר.אם אתה לומד אצל מורה פרטי לפסנתר, כדאי שתמצא לך מקום להתאמן בו.שלך או אם ידך אינה משגת אז גם בית השכן או אולם תצוגת הפסנתרים באזורך, בו תוכל לשלם בו עבור שעת אימון. אפשר, וזו גם האופציה הנוחה ביותר, להשכיר פסנתר אליך הביתה לתקופת ניסיון – חצי שנה עד שנה אבל צריך לשלם על דמי ההובלה ולפעמים על כיוון .
2. איזה פסנתר לקחת: משומש או חדש?
ישנן המון חלופות לפסנתרים חדשים, רובן מעולות, נוחות ומשמשות היטב פסנתרנים. הנפוצות שבהן : ניתן לקנות פסנתר יד שנייה – שים לב שלא יהיה פסנתר שהתעללו בו קשות, אלא רק פסנתר שכבר ניגנו עליו. לא מומלץ להשקיע הרבה בקניית פסנתר לא מכוון או שזקוק להרבה שיפוצים – מכיוון ששיפוץ פסנתר הוא דבר יקר יחסית ובכסף אתה יכול לקנות פסנתר יד שנייה ללא פגמים.בפורומים יד2, באקט מוזיקלי ובאתרי חנויות לפסנתרים יש מידי פעם מציאות , ולפעמים גם אצל השכן ממול .
3. שמעתי שיש פסנתר חשמלי
ישנם מספר מקלדות עם מגע כבד שאני אישית אוהב (בעיקר של ROLAND) . ניתן תמיד לקנות פסנתר חשמלי עם קלידים שקולים שבה הקלידים דומים במגע לקלידי פסנתר. הרבה אנשים סבורים שאין אלה תחלופות הולמות לפסנתר,זה נכון כי בכלים חשמליים אין עומק צליל,או מגע שמתקרב לפסנתר, אמנם ניתן לבצע בדיקה ולמצוא כלי מתאים לפחות להתחלה, לאימון האצבעות ולהכרת הפסנתר באופן בסיסי כשאתה קונה תהיה בטוח שתתמיד, אחרת קניית פסנתר לא באה בחשבון – פשוט לך על מקלדת עם קלידים שקולים . אין צורך לקנות אורגן כי המדובר בכלי אחר : פסנתר איננו אורגן ואורגן איננו פסנתר ובעיני הם גם לא דומים .
4. בחים לא ראיתי חנות פסנתרים איפה קונים?
בגדול : חנות פסנתרים אמינה, מקצועית ובעלת שירות טוב, אליה תוכל ללכת להתייעצות – תתאים. אל תלחץ – גם אם לא תמצא את הפסנתר שאתה רוצה בביקורך הראשון בחנות, אתה יכול לחפש בחנויות אחרות או לשוב אליה. אל תקנה פסנתר שאינך מעוניין בו רק בגלל שאתה להוט לקנות כבר פסנתר. אם אינך מכיר חנות פסנתרים מקצועית ואמינה, שאל חבר\ מי שמבין בתחום או גלוש לאתרי החנויות הקרובים לביתך . איזה פסנתר לבחור? הפסנתר שאתה קונה אמור לענות על כל התנאים הבאים: עמידות. אל תקנה פסנתר שכשמנגנים עליו, מפחדים שהוא יתפרק לגורמים. שים לב שפסנתר אמור לשמש אותך לשנים הקרובות .
5. איכות צליל
צליל הפסנתר אף פעם אינו זהה לחלוטין בין הדגמים, ובין חברה לחברה. מומלץ מאוד לנסות את הפסנתר לפני שקונים אותו. בדוק את הצליל והאם אתה אוהב אותו . מגע. לכל פסנתר מגע משלו. יש הסוברים כי אין שני פסנתרים בעולם שמרגישים אותו הדבר, גם אם שניהם חדשים, ועוד לא נגעו בהם, אפילו שאמרו לך שהם בדיוק מאותו הדגם – הם לא.
6. כמה גדול הסלון שלכם? הגודל כן קובע
מידות הפסנתר צריכות להתאים לגודל החדר שבו הוא יעמוד. אם אין מקום לפסנתר, אפשר לפנות מקום למקלדת שקולה .אם נוסעים לראות פסנתר, אפשר למדוד אותו עם מטר או לראות בערך אם הוא מתאים לגודל הרצוי. מומלץ גם למדוד את המקום בו הוא עומד להיות לפני הקנייה, כך תוכלו לבדוק שהפסנתר אכן יכנס למקום שמיועד לו. צורך. לכל פסנתרן צורך משלו: יש כאלה שהכי חשוב להם הצליל, יש כאלה שלא מסוגלים לגעת בחשמליים, יש כאלה שאוהבים רק פסנתרים בצבע מסוים וכ'ו. אם אתה תלמיד מתחיל, למשל, אין שום סיבה שתקנה פסנתר כנף יוקרתי. ואם אתה מחפש פסנתר עמיד ואיכותי שישמש אותך ואת כל בני ביתך שנים רבות – אולי כדאי לשקול קניית פסנתר חדש ולא יד שנייה. זכור שהפסנתר אמור לשמש אותך הרבה מאוד זמן, וקיים סיכוי גדול מאוד שלא תחליף אותו בפסנתר אחר. שכנים.
7.מחיר
מחירו של הפסנתר ישתנה בהתאם לדגם, החברה, סוג הפסנתר, איכותו וכ'ו. כדאי להחליט מראש על התקציב. כמו כן, מומלץ לעשות "סקר שוק" קטן: לבדוק סוגים שונים של פסנתרים לפני שבוחרים את הפסנתר שרוצים. הפסנתר היקר ביותר יהיה, כמובן, הכנף. אחריו בא לאחר מכן האורגן, ואז אורגנית. אמנם יש גם מקלדות חשמליות מאוד יקרות שעלולים לעלות יותר ונותנים הרבה יותר אתם מעוניינים (חבר שמנגן, מנהל חנות מנוסה, או אפילו אנחנו) כמובן שלא חכם לקנות פסנתר מאוד מתקדם כשאינך זקוק לכזה רק בשביל הרצון לנגן, אבל אל תקנה פסנתר שמוציא לך את כל החשק, הוא יגרום לך להתאמן הרבה פחות. אצל איזה מורה כדאי לי ללמוד? המורה למוזיקה צריכה להתאים לכם בדיוק כמו שהפסנתר צריך להתאים לכם. חומר הלימוד. אם אתם רוצים ללמוד לנגן ג'אז – תמצאו מורה לג'אז. פשוט כמשמעו. נחמדות. נו, גם זה משנה! אף אחד לא רוצה מורה נשכן, מפחיד ומאיים. בקיצור,התלמיד האחרון שלי היה טייס בן 57 שלא העז לוותר על התשוקה שלו לנגן – מסקנה, תמיד טוב להתחיל בלימודי מוזיקה בהצלחה!..
8.זה רועש!
לתושבי בתים משותפים, בניינים, הורים שישנים בצהריים וכ'ו מומלץ לקנות פסנתר חשמלי. אם מישהו בסביבתך עלול לסבול מכך שאתה מנגן בשעות מסוימות (אני לא מדברת על שעות הלילה המאוחרות, אלא על שעות אחה"צ), עדיף שתקנה פסנתר אקוסטי עם סיילנט, הסיילנט, הוא מכשיר שהופך את הפסנתר האקוסטי לדיגיטל, ומאפשר נגינה על מקשי הפסנתר בלי להשמיע צליל בחוץ , את הצליל שומעים מתוך החיבור לאזניות , אליו תוכל לחבר אזניות ולנגן מתי שרק תרצה.ראה הסקירה שלי בעניין פסנתר מושתק
9. הובלה | לוגיסטיקה | כיוון הפסנתר
בין אם קניתם פסנתר חשמלי מסיבי ובין אם קניתם פסנתר כנף או פסנתר עומד, עלויות הובלת הפסנתר והשינוע, לא מתקזזות עם החנות, ותצטרכו לשלם עליהם בנפרד, מיד אחרי הקניה לצד ג'. אם תרצו המלצה למוביל פסנתרים אמין, אשמח להמליץ על כמה אנשי מקצוע שעושים עבודה מעולה ומקצועית. זה המקום להדגיש שמוביל פסנתרים איננו מוביל רהיטים ומקררים אלא הוא מאומן ומכיר.
אם קניתם מאדם פרטי, כיוון הפסנתר אינו כלול ותצטרכו להביא מכוון, המכוון הוא איש הביטוח שלכם, בלי פוליסה יהיה קשה בפנסיה, העיקרון הזה תופס גם כאן, כמו בני האדם גם פסנתרים יזקדנו ויזדקקו לטיפול טוב. המכוון מופקד על העיניין הזה. רצוי לכווון אחרי מעבר של הפסנתר (יש לחכות כמה שבועות שהפסנתר יספוג את הלחות של אותה הסביבה), בנוסף ההמלצה הרווחת היא לכוון כל מספר חודשים במיוחד אם השינויים בין הטמפרטורות הן קיצוניות. ולפחות פעם בשנה.
10. מורה לפסנתר
כמו בלמידת שפות, יש אינסוף מחקרים שמעידים שללמוד לנגן בפרט ובפסנתר בפרט יש אקט בריא ומרפא, שלא לדבר על החזרת הצבע לחיים שזה עושה.
כדאי לכם אם כבר הגעתם עד עתה, ללכת צעד קטן ומשמעותי קדימה ולמצוא מורה.ומורה שמתאים לכם. מורה טוב יחסוך לכם שעות של אימון לא ממוקד, יציע פתרונות לבעיות טכניות ויעשיר את עולמכם עם רעיונות מוזיקליים.