המון אמהות שמשוכנעות שהילד שלהם מוזיקלי, שואלות אותי מאיזה גיל כדאי להתחיל. האמת? זה תלוי בילד, ובשיטה. ויש שיטה. הנה כמה שיטות נפוצות:
השיטה של קרל אורף (אוסטריה), מבוססת על הרעיון של לגרום לגוף ולמחשבות שלהם להיות מעורבים ביצירה תוך כדי תנועה, משחק, ריקוד ושירה, ובשילוב של כלי הקשה (לדוגמא: קסילופון, גלוקנשפיל, מטאלופון). שיעורים מוצגים לילד בצורה משחקית ועוזרת לילדים ללמוד בקצב וברמת ההבנה שלהם.
שיטת קודאי
השיטה של קודאי, מותחת את גבלות היצירתיות המוזיקלית. הפילסופיה של השיטה היא שחינוך מוזיקלי חייב להתחיל מוקדם ככל האפשר ושכולם יכולים לקרוא מוזיקה. שירת תווים היא הבסיס ללמידה וכן שילוב של מוזיקה עממית ובעלת ערך אמנותי גבוה.
עוד »
שיטת סוזוקי
שיטת סוזוקי היא גישה לחינוך מוזיקלי אשר הומצאה ביפן ומשנות השישים הופצה גם בארה"ב, למרות שהשיטה הומצאה במקור לכינור,היא הותאמה גם לכלים אחרים בהם פסנתר, חליל, וגיטרה
שיטת דלקרוז
השיטה מחברת בין מוזיקה, תנועה, מיינד (רוח) וגוף וידועה גם בשם דלרקוס יוריתמיקס והיא שיטה נוספת בה מחנכים מעבירים קונספטים מוזיקליים. השיטה, הומצאה על ידי אמיל, ג'ק דלקרוז.
הסטודיו לפסנתר תומך בחינוך ילדים בוגרים החל מגיל 3, אך בגילאים אלו, חשובה השתתפות ההורה ורכישת כלי נגינה מתאים (אורגנית/קלידים/פסנתר) לליווי עתידי.
הסטודיו לפסנתר 0504-774664 | www.pianotlv.com