סולמות כבר עשית הבוקר?

בשנים האחרונות המדיה האינטרנטית, פיתחה בעזרת מחשבי על שרתים ותוכנות שונות- תקשורת מסוג חדש, בה ניתן לכל אדם להתקשר עם חברו לא משנה באיזה מקום הם נמצאים, כל עוד שניהם מחוברים. הכנר המפורסם יצחק פרלמן, החל לנצל את ממשק היוטיוב האישי שלי , למתן טיפים בצורת וובינר (מעין סשן שאלות ותשובות  אינטרנטי). באחד הפירסומים, הוא  נשאל על חשיבות הטכניקה, והאם הוא חושב שצריך לנגן סולם בכל יום? הוא נחשב למסטר עולמי (כנר, אחד החשובים בדורנו). הוא נותן עיצות  ומשדר אותן בפייסבוק/אתר שלו.הוא מספר שבין גיל 6 ל16, הוא ניגן תרגילים וסולמות, במשך שעה כל יום (!).

מכאן, שחשיבות הטכניקה המיוחדת , לכלי כלשהוא (במקרה הזה, כלי מורכב = הכינור), הינה גדולה ביותר בחשיבותה, אבל ניתן לאמר, שבעזרת מאמץ קטן יחסית (שעה ביום) לאורך זמן – ובצורה נכונה, ניתן להגיע לשלמות טכנית, או לאחדות עם הכלי, ומכאן לנגן את הרעיונות המוזיקליים כפי שנרצה באמת, ולא כפי שהטכניקה שלנו מגבילה אותנו.

 

טכניקה לפסנתר.

המון אנשים שואלים אותי כיצד להשתפר בטכניקה, בעיקר ביד החלשה, יד שמאל. האמת היא שישנם כמה מתודות שניתן לעבוד על פיהם. אני פשוט מנגן את היציירות למקלדת של באך (אינבציות בשני קולות, הן התחלה טובה), אני רואה בבאך, את הגדולה ההרמונית, המבנה, אך לא ניתן לנגן באך ללא טכניקה, שכן באך אוהב ל"רוץ" אל סולמות שונים וברוב המקרים ביצירה אחת, אנחנו נמצא מספר סולמות. אך לא רק באך חשוב.

ישנם תרגילים טכניים המתיחסים למרווחים והבנה שלהם, תוכל לתת לנו בסיס איתן לאימון שיש לו גם חשיבות מוזיקלית, ולא רק טכנית.

למשל אם בוחרים להתחיל עם מרווחים של סקונדה, ניתן להתאמן על סולם כרומטי

הנה דוגמא לנגינה כרומטית כולל איצבוע:

 

סולמות פופולאריים וגם פחות נפוצים / שגרתיים, כוללים תמיד התיחסות למרווחים המרכיבים אותם.

סולמות פופלאריים לדוגמא

דו מג'ור בשני אוקטבות

 

סולם מוקטן (נהוג בג'אז )

 

 

 

סולם מינור הרמוני

אחרי הבנה של המרווחים הנכונים, ניתן לנגן מוזיקה /תרגיל שמורכב ממרווחים  למשל אפשר לשאוב מכל מיני מקורות…

 

 

לקביעת שיעור פסנתר או תיאוריה, כולל הסבר של החומרים הנ"ל, www.pianotlv.com  |  0504-774664

הצלחה

כתיבת תגובה