קניתם פסנתר, אבל אתם לא פנויים לנגן בו ביום. השכנים מתלוננים או סתם בא לכם להתחשב בסביבה. אתם כנראה חושבים על פסנתר שקט.

Image result for piano silencer

טוב לאימונים

קרה לכם שאמרו לכם תתאמנו בשקט? הניסיון הראשון שלי  בעולם המוזיקה, היה על מקלדות חשמליות , אורגן בשפת העם, אלו תמיד הגיעו עם יציאה לאזניות, והיוו פתרון למנוחת ההורים /השכנים ולשלום הבית.

מי שרצה להחזיק בפסנתר ולהמשיך לנגן נתקל בקשיים שנפתרו עם המצאת המידי בשנות השמונים.חברות יפניות (קאוואי, ימהאה) לצד חברות אירופיות החלו לייצא לעולם את הפסנתרים השקטים וגם כיום חברות נחשבות מייצרות, כך שניתן בשוק הישראלי למצוא גם פסנתרים חדשים וגם מיד שנייה.

כמו כל שינוי טכנולוגי, גם כאן היה צריך  למצוא פתרון לבעיה קימת, שיספק את ההמונים, ויהפוך את הפסנתר מכלי אקוסטי גרידא (וחזק) לכלי שקט (או מושתק).

ברוב הפסנתרים נקבל חיבור (או שניים ) לאזניות מבלי לאבד את המגע המיוחד של פטישי הפסנתר, וכן אפשרויות יציאה לתקשורת MIDI לבקרה על מכשירים תומכים , למשל הקלטת תווי הפסנתר לתכנת הקלטה ייעודית בפרוטוקול MIDI טכנולוגית מידי היא במילים פשוטות שולחת אינפורמציה למוח וזה הופך אותם לצליל. בנוסף לכך המערכת מנתקת את המגע בין המיתרים לפטישים ובכך נוצר פסנתר שקט (סיילנט) או פסנתר מושתק.

Image result for piano silencer

חברת ימאהה למשל יצרה  פסנתרים שקטים  והוסיפה חידוש: הפעלה על ידי לחיצת פדל אמצעי (שלרוב אין לו שימוש). מה שהפדל עושה הוא מרחיק אתמנגנון המקלדת אחורה בכמה סנטימטרים, ומכניס לעבודה את מנגנון המידי.כל מה שצריך זה לדאוג שהמכשיר יקבל חשמל – וכן, הוא מצריך חיבור לחשמל (שנאי לרוב).

החידוש בתחום הזה, הוא שכיום ניתן להתקין בעצם בכל פסנתר מערכת סיילנט  (לא משנה אם זה פסנתר כנף או פסנתר עומד)  שיוצר בתנאים סטנדרטיים ( פסנתרי מיני בר  למשל עלולים להיות קטנים וקשה יותר להתקין בהם).התוצאה היא  פסנתר שקט.

 שימושים ביתיים למערכת הסיילנט (silencer piano) 

 פסנתר עם מערכת סיילנט  יכול להתאים לבית עסק מסחרי ( כמו אולפן הקלטות, חדר חזרות, אולפן ביתי).

מלונות ובתי עסק ייצוגים  יכולים  לקבל מערכת פיאנו דיסק שמכילה אוטומטית  סיילנט, פסנתר סיילנט  לאדם הפרטי. שתי האפשרויות, סיילנט ופיאנודיסק, מאפשרים נגינה יחד עם פלייבק (ברוב המקרים ניתן לחבר נגן  חיצוני למערכת הפיאנודיסק)  מגע פטישי מלא יכולת הקלטה, מטרונום. קרא עוד על פיאנו דיסק כאן

איך זה עובד?

ראשית, מדובר בפסנתר אקוסטי רגיל וטוב כפי שאנחנו רגילים. בתוך הפסנתר מותקנת מערכת שעובדת על חישנים, המערכת- כאשר מופעלת, תגיב למגע ולדינמיקה של הקלידים הנלחצים תהפוך אותם לאותות מידי שיתורגמו לסאונד (ניתן לבחור ממאגר של 127 צלילים) .

בחלק מהמערכות גם אפשרות להתאמן עם מטרונום, להקליט , לקבוע צלילים השונים מצלילי פסנתר שונים (בנק צלילים) ולחבר גם יציאה להגברה או להקלטה הן של אודיו והן של אותות המידי ( חיבור לכרטיס קול).

 

רוצה לשמוע עוד על מערכת הפסנתר השקט? שלח הודעה מכאן