כולנו רוצים ושואפים להשתפר. זה נכון, אבל מה באמת עוזר להשתפר? מה עושה שיפט גדול? האם צריך להתחיל להתאמן שמונה שעות בשביל תוצאות?אנחנו צריכים למצוא שיטות נוספות.

התשובה היא שאימון בהחלט כן עוזר, אבל זה לא פרקטי עבור רובנו, להתאמן 8 שעות daily  ובעיקר כמבוגרים. בכל מקרה, אימון טכני הוא רק אלמנט היחיד ומתאים אולי בשביל ההתחלה. מה עם דמיון? פיתוח שמיעה? ידע תיאורטי? הכרות עם סגנון? אין לזה קשר לטכניקה בשום כלי..מה עם הלחנה? אילתור ויצירה?

שאנחנו מקשיבים למוזיקאים הגדולים של המאה, אנחנו שומעים מגוון, אנחנו שומעים איכות, האם יש חוט מקשר לחומרים האלו? כן. תשוקה! לכל המוזיקאים הגדולים יש תשוקה ענקית למוזיקה, לביצוע שלה, ולהקלטה שלה.

באך אמר על עצמו שהוא עבד למוזיקה, כשהוא ניגש לבקש עבודה מאיזה רוזן או נסיך מבוססים, הוא ביקש ליצור בצניעות ולשם שמיים, באך היה מאמין, אך לא נדע לעולם האם סגד לאלוהי הדת הנוצרית או לאלוהי המוזיקה, סביר בכל אופן, שבאך חש רוב ימי חייו תחושת שליחות דתית, לביצוע של מוזיקה, לא כל יום נולד איש שיכתוב 2000 יצירות.

לבאך היתה תשוקה לא רגילה לקונטרפונקט, כתיבה – רב קולית. למבנים הרמונים, למתמטיקה.

הוא לא היה איש רגיל, וכל ילדיו ניגנו. אבל! באך לא למד לנגן באופן מסודר, הוא לא הלך למורה פעם בשבוע, הוא לא השאיר אחריו מחברות אימונים, וככל הידוע לא היה לו קואצ'ר פסיכולוג. גם הורים לא היו לו. אבל באך רצה, רצה והאמין, רצה האמין יגע והשיג. באך הפך לאמן ידוע כבר בימי חייו, ואולי ידוע יותר בעת המודרנית.

תשוקה גדולה למוזיקה, זה הדבר האמיתי, אנשים עם תשוקה שהעזו לחלום , זכו לפעמים גם לבצע. אין מה להפסיד. מצד שני, מיליון תלמידים שהתחילו ללמוד פסנתר, הפסיקו, סטטיסטית, רוב האנשים מפסיקים, אבל מי ממשיך? מי שמצא את עצמו מתגעגע לנגן, מי שחיבר שיר, שמעולם לא נשכח מליבו, מי שזכה לנגן בשביל חברים והצית את ליבם, לכל אלו יש תשוקה למוזיקה, ליצירה, ולנגינה, ואם אתם ביניהם, אתם מוזמנים להמשיך את החגיגה. מוזיקה

 

כתיבת תגובה